PREVERI KAKO DO SVOJE 20KE

PREVERI KAKO DO SVOJE 20KE

Preveri-kako-do-svoje-20-ke/Ugodnosti_desktop

Med vašimi mesečnimi stroški so tudi takšni, za katere je vseeno kateremu ponudniku jih plačujete, saj med njihovimi produkti v kvaliteti ni razlike.

Prvi primer: Vseeno je katerega ponudnika elektrike imate, saj bo kvaliteta električnega toka vedno enaka. To ve že tudi ogromno slovenskih gospodinjstev; v letu 2018 jih je prek 48.000 zamenjalo dobavitelja elektrike. Razlike med dobavitelji so lahko samo v ceni električne energije, ki pa konec koncev znaša okoli 40% celotne postavke vašega računa - ostalo so prispevki in davki državi. In kot je že pred leti izpostavila Zveza potrošnikov Slovenije: »kdor ne menja, plačuje največ«!
Drugi primer: Vseeno je katero zdravstveno zavarovalnico imate, saj je dopolnilno zdravstveno zavarovanje zakonsko regulirano in razlike v kvaliteti med temi produkti ni. Čez 100.000 Slovencev je v prejšnjem letu zamenjalo zdravstveno zavarovalnico (Razlog? Ugodnosti ob menjavi).
Tretji primer: Tudi tu je v osnovi vseeno, katero banko uporabljate. Povprečno zahtevna oseba za osnovno bančno poslovanje ne potrebuje drugega kot številko transakcijskega računa, bančno kartico in spletno banko (Npr. tuja banka, ki nudi izjemno nizke stroške poslovanja in ima že čez 13.000 slovenskih komitentov, nima v Sloveniji niti ene poslovalnice). Seveda pa se med bankami razlikujejo cene osnovnih storitev.

ZAKAJ BI MENJALI?

 1. Ker je vseeno komu plačujete te storitve, kvaliteta bo ENAKA!
 2. Ker je menjavo elektrike ali zavarovanja naredilo čez 148.000 ljudi v zadnjih 12 mesecih.
 3. Ker to lahko naredite v 3 minutah in se za vas bistveno ne spremeni prav nič!
 4. Ker ste finančno nagrajeni za to.

RAZLIKE PRI MENJAVI DOPOLNILNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA


Pri menjavi obstoječega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja: 

 1. Nova zavarovalnica vam pri obstoječi zavarovalnici uredi VSE kaj je potrebno za menjavo, tako da sami ne rabite narediti NIČESAR, ko se pri eni zavarovalnici zavarovanje prekine, se pri drugi začne.
 2. V kolikor želite, vam nova zavarovalnica avtomatično prenese tudi direktno bremenitev.
 3. Ob menjavi pridobite finančno ugodnost.

 

RAZLIKE PRI MENJAVI DOBAVITELJA ELEKTRIČNE ENERGIJE:


Pri menjavi obstoječega ponudnika električne energije:

 1. Novi dobavitelj električne energije uredi VSE kaj je potrebno za menjavo, tako da sami ne rabite narediti NIČESAR, ko se pri obstoječem dobavitelju pogodba prekine, se pri novem začne.
 2. V kolikor želite, vam nov dobavitelj avtomatično prenese tudi direktno bremenitev.
 3. Ob menjavi pridobite finančno ugodnost.

 

RAZLIKE PRI MENJAVI BANČNEGA RAČUNA OZIROMA BANKE:

 

 1. Nova banka vam na podlagi pooblastila odpove pogodbo pri obstoječi banki.
  • Pred zaprtjem obstoječega računa morajo biti poravnani vsi odobreni limiti (v praksi nova banka stranki ponudi enako višino limita in s tem stranka poravna limit na stari banki).
  • V primeru odplačevanja kredita se lahko prenese / vzpostavi direktna bremenitev in se odplačevanje kredita nadaljuje preko nove banke.
 2. Obstoječa banka v petih delovnih dneh od prejema poziva s strani nove banke le-tej posreduje informacije o veljavnih trajnih nalogih, direktnih obremenitvah, kreditnih plačilih in prilivih (plača, pokojnina, socialni prejemki…), izvršenih v zadnjih 13 mesecih in avtomatsko uredi vzpostavitve le teh.
 3. Ob menjavi pridobite finančno ugodnost.

 

Čez 100.000 Slovencev je naredilo tako menjavo in izkoristilo priložnost.

Splošni pogoji