Izbira optimalnega paketa telekomunikacij.

Telekomunikacije nekoč in danes

V srednjem veku so bile kot sredstvo za posredovanje signala običajno uporabljene verige svetilnikov, ki so bile nameščene na gričih. Vendar so verige svetilnikov imele pomanjkljivost, lahko so prenašale eno samo informacijo.

 

Leta 1792 je Claude Chappe, francoski inženir, zgradil prvi pritrjen sistem vizualne telegrafije med krajem Lille in Pariz. Vendar so zaradi sistema signalnih naprav morali graditi stolpe vsakih 10 - 30 kilometrov, kar je seveda pomenilo visoke stroške in potrebo po velikem številu usposobljenih izvajalcev. Zaradi konkurence in nastanka električnega telegrafa, je bila zadnja signalna naprava opuščena leta 1880.

 

Prvi preboj v sodobni telekomunikaciji je prišel v letu 1830. Uporaba teh električnih komunikacijskih sredstev se je v 19. stoletju eksplozivno začela širiti na vseh kontinentih sveta in tako povezala celine s pomočjo kablov na dnu oceanov. Prva dva priljubljena sistema električne telekomunikacije sta bila: telegraf in telefon, ki pa sta za uporabo zahtevala namestitev prevodnih kovinskih žic. 

 

Med telekomunikacije spadajo:

  • Telefonija
  • Požarno javljanje
  • Video nadzorni sistemi
  • Tehnično varovanje objektov
  • Računalniške mreže
  • Antenski sistemi
  • Ozvočenje prostorov

 

Ponudniki telekomunikacij v Sloveniji

Prevladujoč operater na trgu je podjetje Telekom Slovenije, kateremu je Agencija za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) določila, da mora svoje omrežje ponuditi tudi ostalim ponudnikom. Slednji lahko gostujejo na omrežju in svojim strankam ponujajo storitve. Telemach in T-2 imata vsak svoje omrežje, ki ga kombinirata z omrežjem Telekoma. A1, ki pa svojega omrežja nima, zato storitve ponuja izključno preko omrežja Telekoma. 

 

Koliko Slovenci mesečno plačujemo za telekomunikacijske storitve?

Iz rezultatov raziskave AKOS (Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije) je razvidno, da so mesečni izdatki za vse elektronske komunikacije v gospodinjstvu (vključno z mobilno telefonijo) znašali v povprečju 76 € oziroma približno 38 € na osebo v letu 2018. Najpogostejša vrednost mesečnega izdatka za vse storitve elektronskih komunikacij je 60 €. Slaba polovica anketirancev (49 %) je za elektronske komunikacije v mesecu oktobru 2018 plačala med 41 € in 80 €, le 5 % vprašanih pa je plačalo do 30 € na gospodinjstvo. Povprečen mesečni znesek na gospodinjstvo za vse elektronske komunikacijske storitve, ki se anketirancem zdi primeren in sprejemljiv, sicer znaša 50 €. 16 % anketirancev razmišlja, da bi zaradi previsokih mesečnih stroškov prekinili naročniško razmerje za vse storitve, medtem ko jih 70 % ne razmišlja, da bi zaradi previsokih mesečnih stroškov prekinili naročniško razmerje za posamezne ali za vse storitve.

 

Velika večina uporabnikov se tako ne zaveda, da po preteku vezave ponudniki v večini dvigujejo cene za ''stare'' pakete, ki niso več v redni ponudbi. Tako množica ljudi, ki ne spremlja redno ponudbe novih paketov in cen akcij, telekomunikacijske storitve preplačuje. Že če samo bežno spremljamo TV oglase, lahko opazimo, da ponudniki telekomunikacijskih storitev redno oglašujejo akcije, popuste in privlačne paketne ponudbe za NOVE naročnike, zelo redko, če sploh, zasledimo oglas z ugodnostmi za obstoječe naročnike. Veliko ljudi pa ima kljub temu še vedno prepričanje, da bodo od ponudnika dobili dodatne ugodnosti samo zato, ker so že nekaj let zvesti istemu ponudniku.

 

Menjava ponudnika telekomunikacijskih storitev

Bodite na tekočem glede ponudb pri drugih ponudnikih, saj v večini primerov tako lahko izkoristite ugodnosti za nove naročnike. Ponudbe se redno spreminjajo, paketi s prihodom novih tehnologij, storitev in aparatov hitro zastarajo, njihove cene pa se z zastarelostjo ponudbe ne nižajo. Menjava ponudnika je enostavna, a za dobro odločitev glede menjave potrebujete nekaj raziskovanja. S Kovančkovo platformo E-ŽEPEK bo še bolj enostavno - celotno menjavo boste lahko opravili prek spleta in z vsemi potrebnimi informacijami. Sledite nam še naprej, da boste takoj obveščeni o novih ugodnostih za menjavo ponudnika telekomunikacijskih storitev, 

V pomoč pri menjavi so vam lahko naši nasveti v nadaljevanju članka, ki smo jih zbrali za vas. 

 

Kovančkovi nasveti pri izbiri ponudnika in njegovih storitev

1. IZKORISTITE AKCIJE Z MENJAVAMI

Ponudniki telekomunikacijskih storitev ponavadi ponujajo raznolike akcije za nove naročnike s katerimi skušajo pridobiti več strank v svoja omrežja.

Te ugodnosti lahko izkoristite na dva načina:

1. Podaljšate vezavo pri obstoječem ponudniku. Če vam je pri obstoječemu ponudniku vezava potekla, lahko z njem sklenete novo naročniško razmerje za določeno obdobje in si s tem večinoma pridobite akcijski popust. Ni potrebe po posegih v stanovanje, naročniško razmerje lahko podaljšate zelo enostavno - ponudnika povprašate po morebitnih ugodnostih, podpišete aneks in v večini primerov potem nekaj mesecev plačujete nižjo položnico. 

2. Zamenjate ponudnika in koristite ugodnost za nove stranke. V primeru, da zamenjate operaterja, vam ta ponudi ugodnost kot novemu naročniku. Edini pogoj, da na tak način prihranite je, da živite na področju, kjer lahko izbirate med različnimi ponudniki. Ali je na vašem območju možen priklop na določenega ponudnika, boste kmalu lahko zelo enostavno preverili prek platforme E-ŽEPEK.

2. KAKO IZBRATI OPTIMALEN PAKET OZIROMA PONUDNIKA?

1. Izračunajte povprečno mesečno naročnino...

...glede na število mesecev v vaši vezavi. Lahko se zgodi, da je zaradi ugodnosti za nove naročnike cena prvo leto občutno nižja, kot drugo leto vezave. Da bi ceno naročnine lahko primerjali z ostalimi ponudniki na trgu, seštejte vse zneske mesečnih naročnin v izbranem paketu, ter vsoto delite z 24 (običajna dolžina vezave). 
 

2. Vrsta popusta

Razmislite, kakšna vrsta popusta vam je ljubša, oziroma bolj priročna – popust na naročnino, vezavo, ali na aparat? To vprašanje vam lahko koristi v primeru, ko se odločate za spremembo zaradi nakupa novega aparata (TV, telefon) – ali, če aparata sploh ne boste vzeli. 

 

3. Internet

Hitrejši je, boljše je. Pa res? Na papirju že, vendar povprečni uporabnik ne potrebuje najhitrejšega prenosa podatkov – cena pa je skoraj zagotovo višja. Presodite za kaj uporabljate internet – »streamanje« filmov, gledanje YouTube posnetkov, ali zgolj občasno brskanje po spletu. 

 

4. Združevanje paketov

Razmislite o povezavi dodatnih storitev v kombinirani paket. Večina ponudnikov, npr. T-2, ponuja tudi razširjene pakete, ki vključujejo internet, televizijo in telefonijo. Orientirajte se po podobnih vprašanjih – koliko programov potrebujete, kateri so vaši priljubljeni ter kako hiter internet potrebujete doma. 

 

5. Družinske vezave

Vse bolj priljubljeni so tudi družinski paketi, kjer se lahko na eni položnici združi več računov. Za primer vzemimo Telemachov družinski paket mobilne telefonije – uporabniki, ki živijo skupaj, oziroma imajo račun vezan na isti naslov, lahko v »družino« povežejo kateregakoli od paketov VEČ. Največje število članov »družine« je 4. Popust je odvisen od paketa in števila članov, vsebina naročniških paketov VEČ pa ostaja enaka. 

 

Kakšen je torej optimalni paket? Enostavno, takšen, ki popolnoma pokrije, vendar ne preseže preveč vaših potreb. Tako se izognete preplačilu storitev ter z dobrim poznavanjem vsebine paketa, izbranega glede na vaše želje in potrebe, občutno zmanjšate mesečno položnico.